Среща на будителите-просветители във Варна организира СНЦ Международен литературен фестивал

...
 Среща на будителите-просветители във Варна организира СНЦ Международен литературен фестивал
Коментари Харесай

Преди 1 ноември: Варна Лит прави жест на уважение към днешните будители – учители и просветители

 

Среща на будителите-просветители във Варна провежда Сдружение с нестопанска цел „ Международен книжовен фестивал Варна Лит “ в навечерието на 1 ноември – Ден на националните будители.

Най-младият и огромен книжовен конгрес, провеждащ се в морската столица от две години, кани на 30 октомври от 18:30 ч. в Концертната зала на Радио Варна представители на учебните заведения в града, на извънкласните школи и на институциите, работещи в областта на образованието и просветата. 
Специални посетители на срещата ще бъдат Захари Карабашлиев – ръководител на Сдружение с нестопанска цел „ МЛФ Варна Лит “ и номиниран за „ Будител на годината 2018 “, както и Делян Момчилов и Стен Дамянов – създатели на книгата „ Българите! Забравените достижения “, също номинирани като екип за „ Будител на годината 2018 “. Двамата ще създадат завладяваща презентация на български достижения в региона на просветата, показани в тяхната книга. 
Форумът е жест на почитание към днешните будители – учители и просветители, които са и съществени съидейници на Международен книжовен фестивал „ Варна Лит “ в неговата идеята – децата и грижата за тяхната просветеност.
По време на срещата екипът на сдружението-организатор на МЛФ „ Варна Лит “ ще показа с варненските просветители постигнатото в развиването на фестивала, както и проектите за неговото издание през 2019 година.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР